Організація харчування

  • Організація харчування
  • Шкільна їдальня
  • Організація харчування
  • Шкільна їдальня

Харчування – головний керований чинник, що забезпечує нормальний ріст та розвиток дітей, здоров’я та якість життя людини, працездатність, активне довголіття, творчий потенціал нації.

  • Шкільна їдальня
  • Шкільна їдальня
  • Шкільна їдальня
  • Шкільна їдальня
  • Шкільна їдальня

Щороку в шкільній їдальні проводиться якісний поточний ремонт. Їдальня забезпечена посудом, холодною і гарячою проточною водою, оснащена холодильним та технологічним обладнанням.

Якість питної води з джерел водопостачання навчального закладу відповідає вимогам держстандарту.

Організація харчування

У поточному навчальному році стовідсотково забезпечені гарячим харчуванням учні 1-4 класів у кількості 95 чоловік (34% від загальної кількості учнів), серед учнів 5-11 класів цей показник становить 12 чоловік – пільгові категорії, 169 учнів – батьківські кошти.

Триразове харчування організоване для 40 вихованців ДНЗ.

Дворазове харчування організоване для 74 учнів 1-4 класів, які відвідують групу продовженого дня.

Організація харчування

З метою здешевлення харчування учнів НВО користується навчально-дослідною ділянкою площею 0,84 га, на якій вирощує овочі і картоплю.

Посилену допомогу у організації харчування надають батьки учнів, а також фірма АТК надала благодійну допомогу (0,5 т картоплі).

Попереджувальні заходи

З метою попередження епідускладнень з питань організації харчування, попередження виникнення харчових отруєнь проводяться такі заходи:
Сертифіковані продукти

В НВО постачаються лише сертифіковані продукти

Дослідження проби овочевої продукції

На базі лабораторії райСЕС досліджено проби овочевої продукції та картоплі на вміст нітратів та пестицидів з видачею гігієнічного висновку

Семінар для працівників шкільної їдальні та медичної сестри

Відділом освіти Старокостянтинівської райдержадміністрації проведено семінар для працівників шкільної їдальні та медичної сестри

Медичний огляд працівників харчоблоку

Забезпечено контроль та дотримання строків обов’язкових медичних оглядів працівниками харчоблоку, допуском до роботи на харчоблоці працівників із спеціальною освітою і досвідом роботи

Миючі та дезінфікуючі засоби

НВО забезпечене достатнім запасом миючих та дезінфікуючих засобів

Особа відповідальна за організацію харчування дітей

Наказом директора НВО призначено особу відповідальну за організацію харчування дітей